برنج یکی از غلات مهم مصرفی انسان به شمار میرود و در بین غلات، برنج سفید محصولی است که منحصراً برای انسان کاشته میشود. هم اینک ایران یکی از مهمترین واردکنندگان این محصول در سطح جهان به حساب میآید. بنابراین ضروری به نظر میرسد که با بررسی کارایی فنی محصول برنج در استانهای مختلف و استفاده از ابزارهای سیاستی و راهکارهای مناسب اجرایی، زمینه را برای تقویت کارایی برنجکاران و کاهش ناکارایی فنی در تولید برنج فراهم کرد تا از این رهگذر بخشی از نیاز داخلی را کشاورزان داخل تأمین کنند. تحقیق حاضر بر اساس دادههای سال زراعی 1382-1383 برای ارقام مختلف برنج، و در پنج استان منتخب گیلان، مازندران ، گلستان، خوزستان و فارس اقدام به برآورد کارایی فنی کرده است. نتایج نشان میدهد که کارایی فنی(VRS) در کشت این محصول نسبتاً بالا و معادل 87 درصد است. در سه استان خوزستان،گیلان و مازندران تولید ارقام برنج دارای کارایی فنی یکسانی بودهاند و در استانهای فارس و گلستان مقدار کارایی فنی تولید برنج متفاوت است.
شاکری, عباس, & گرشاسبی, علیرضا. (1387). برآورد کارایی فنی برنج در استان های منتخب ایران. پژوهشنامه اقتصاد کلان
Macroeconomics Research Letter, 8.1(30), 81-96.
MLA
عباس شاکری; علیرضا گرشاسبی. "برآورد کارایی فنی برنج در استان های منتخب ایران". پژوهشنامه اقتصاد کلان
Macroeconomics Research Letter, 8.1, 30, 1387, 81-96.
HARVARD
شاکری, عباس, گرشاسبی, علیرضا. (1387). 'برآورد کارایی فنی برنج در استان های منتخب ایران', پژوهشنامه اقتصاد کلان
Macroeconomics Research Letter, 8.1(30), pp. 81-96.
VANCOUVER
شاکری, عباس, گرشاسبی, علیرضا. برآورد کارایی فنی برنج در استان های منتخب ایران. پژوهشنامه اقتصاد کلان
Macroeconomics Research Letter, 1387; 8.1(30): 81-96.